باستان شناسی ایران و جهان




   باستان شناسی ایران و جهان


   HISTORY OF THE WORLD AND IRAN
موضوعات مطالب
باستان شناسی
تاریخچه و محل پیدایش طلا
پیشینه فلزکاری در ایران
آیا طلسم وجود دارد؟
تاریخچه ی پیدایش خط در ایران
مراسم تدفین در ایران باستان
ساروج چیست؟
گورهای دسته جمعی
علامت های وجود غار
مردگان و هدایای داخل قبور
اموزش خط میخی
تاریخ جهان
جزیره شگفت انگیز ایستر
خیابان مرئگان و هرم ماه در مکزیک
شهر پترا در اردن
معبد خدای خورشید در مکزیک
مجسمه غول پیکر بودا در چین
شهر پترا در اردن
ماچو پیچو در پرو
مجسمه ابوالهول
مجسمه آزادی در برزیل
سنگ های رونده دره ی مرگ آمریکا
عظیمترین گنجینه های کشف شده
معبد ابو سمبل(مصر)
دره پادشاهان
تاریخ ایران
تپه های باستانی آبیک
آتشکده های با اهمیت ایران
تاریخچه و محل پیدایش طلا
پیشینهٔ فلزکارى در ایران
آیا طلسم وجود دارد؟
تاریخچه پیدایش خط در ایران
کهن سالترین درختان ایران و جهان
مراسم تدفین در ایران باستان
سلسله دودمان و حکوکت های ایران
قلعه حیرت انگیز ضحاک
ساروج چیست؟
جاده ابریشم
پرستشگاه و معبد اناهیتا
نیایشگاه چغازنبیل
سرنوشت کوروش کبیر
حسن صباح مرموزترین شخصیت ایران
قلعه بابک ( کلیبر )
موزه جواهرات ملی ایران
تخت جمشید
چنگیر خان و حمله به ایران
نشان فروهر
اهورامزدا
طاق کسری
نقش رستم
معبد خورهه
گنبد سلطانیه
نقشه های باستانی ایران
برجهای دوگانه خرقان
مقبره کوروش
بزرگترین غار دستکن ( مصنوعی ) ایران
تخت سلیمان...زادگاه زرتشت پیامبر
گالری تصاویر
سکه ها
قبر ها و مقبره ها
آدم کوتوله ها
قبور پیامبران
سنگ نگاره ها
تپه های دست ساز (تومولوس)
تصاویر جالب انسان در طبیعت
نسخ و کتب خطی
سنگ های قیمتی
الماس
پلاتین
طلا
نقره
زمرد
فیروزه
پیروپ
عقیق
کوارتز
اوپال
امتیست
ازوریت
بریل
کریز و بریل
نويسندگان وبلاگ
آمار و امكانات
»تعداد بازديدها:

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 32
بازدید دیروز : 127
بازدید هفته : 32
بازدید ماه : 167
بازدید کل : 604364
تعداد مطالب : 108
تعداد نظرات : 8
تعداد آنلاین : 1

طراح قالب

Template By: LoxBlog.Com

» قلعه ضحاک

 قلعه ضحاک را باید در ۲۸ کیلومتری‌ شرق‌ عجب‌شیر و در ساحل شرقی دریاچه ارومیه و در ۹۵ کیلومتری جنوب تبریز ببینید. جایی که هزاران سال قبل، ایرانیان باستان تصمیم گرفتند دژی محکم در برابر دشمنان بسازند و از ارتفاعات قلمرو خود را زیر نظر بگیرند.

 

نام عجیب و مخوف قلعه ضحاک از آنجا می آید که قدیمی های هشترود عقیده داشتند ضحاک در این قلعه زندگی می کرده و کاوه آهنگر قیام خود را با ضحاک از همین منطقه آغاز کرده است! این قلعه اولین‌ بار در سال‌ ۱۹۷۱ میلادی‌ توسط‌ یک‌ هیات‌ باستانشناسی ‌آلمانی‌ مورد بررسی‌ و تحقیق‌ قرار گرفت و آثار برجای مانده از برج‌های نیم استوانه‌ای به نام دروازه قلعه و پوشش دیوارها که از سنگ‌های مکعب مستطیلی بود، قدمت آن را تا دوره ساسانی نشان می داد. با این حال، سفال‌های به دست آمده از این قلعه که مربوط به سده‌های ششم و هفتم هجری بودند، از استفاده طولانی مدت این قلعه در دوره های بعدی حکایت می کردند. هر چند که این‌ قلعه هم‌ از کندوکاوهای‌ غیرمجاز در امان‌ نبوده‌ و فضای‌ اطراف‌ آن پر از حفره‌هایی‌ است‌ که‌ توسط‌ غارتگران‌ برای‌ بدست‌ آوردن‌ عتیقه‌، زیرورو شده‌ است‌.


قلعه ضحاک

قلعه ضحاک از سه طرف مشرف به پرتگاه است و دیوارهای کنده کاری شده آن، پیشرفتگی و اهمیت بنا را نشان می دهد. در این قلعه مخازن سنگ، آب انبار، آسیاب، سالن شورا، حمام و ده‌ها قسمت دیگر وجود دارد که تماشای آن ها خالی از لطف نیست. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید نیمی از اتاق‌های‌ قلعه بی‌ سقف‌ است و در زمین‌ کنده‌ شده‌ و نیم‌ دیگر در کوه و‌ به‌ صورت‌ حفره‌ای ‌درآورده‌ شده‌ اند. بیشتر‌ این‌ حفره‌ها آب‌ انبار دارند و این در حالی است که‌ بر دیوارهای‌ این‌ حفره‌های‌ سنگی‌، طاقچه‌های‌ کوچکی‌ هم کنده کاری شده است. تک‌ حفره‌هایی را هم خواهید دید که‌ تمام‌ آن‌ را در صخره‌های‌ عمودی‌ کوه‌ کنده‌اند.

 

اگر گذرتان به قلعه‌ ضحاک‌ بیفتد، خواهید دید که آب‌ چشمه‌ای‌ که‌ در دامنه‌ کوه‌ مقابل‌ قرار دارد با فشار ‌ لوله‌هایی‌ که‌ در زمین‌ کار گذاشته‌ شده از روی‌ پشته‌ مابین‌ گذشته‌ و به‌ ارتفاع‌ قلعه‌ می‌رسد! و البته مهم تر از آن، چیزی که در نگاه اول به این بنا برایتان جالب به نظر می رسد، چهار طاق زیبای این قلعه است که از عهد ساسانی به یادگار مانده و عده ای از باستانشناسان معتقدند که بر خلاف طاق های دیگر دوره ساسانی از این چهار طاق برای آتش افروختن استفاده نمی شد و تنها کارکرد دیده بانی داشته است.

راه رسیدن

برای دیدن قلعه ضحاک باید به استان آذربایجان شرقی، ۱۶ کیلومتری شهر سراسکند، مرکز شهرستان هشترود کنونی سفر کنید. یعنی جایی در ۳ کیلومتری ایستگاه خراسانک و بر فراز کوهساری که تونل مستقیم و طویل دو کیلومتری راه آهن مراغه به میانه از آن می گذرد. دقیق ترش را بخواهید این طور می شود:

 

راه اول: از شهر سراسکند در جهت جنوب شرقی که حرکت کنید، بعد از طی ۱۰ کیلومتر راه پر پیچ و خم به ایستگاه راه آهن خراسانک می رسید و درست همین جا است که جاده آسفالت تمام می شود و بقیه راه را باید در جاده های شوسه روستایی طی کنید! از راه آهن به سمت روستای مکتو برویدتا بعد از طی ۲ کیلومتر به یک سه راهی برسید. سمت چپ جاده یک راه فرعی وجود دارد که بعد از ۴ کیلومتر راندن در این مسیر به قلعه دختر می رسید و این تازه اول راه است. بقیه راه را باید پیاده بروید تا قلعه ضحاک کم کم مقابلتان ظاهر شود!

قلعه ضحاک

 

راه دوم: اگر از ایستگاه راه آهن خراسانک ۲۰۰ متر به سمت جنوب بروید به تقاطع جاده شوسه روستای خراسانک به روستای مکتو با راه آهن می رسید. حالا راه خود را از روی ریل راه آهن به سمت چپ ادامه دهید تا به یک تونل برسید. اگر اهل ماجراجویی هستید می توانید از داخل تونل حرکت کنید و اگر ناگهان قطاری سر رسید، در جان پناه های درون تونل پناه بگیرید. فقط فراموش نکنید چراغ قوه ای قوی همراه داشته باشید. پس از عبور از تونل، وارد دره سرسبزی می شوید که رودخانه شورچای در آن جریان دارد. شما حالا در جنوب شرقی قلعه ضحاک ایستاده اید و اگر کمی دقت کنید می توانید قسمتی از برج و باروهای آن را ببینید. اما اگر چندان اهل ماجرا جویی نیستید، می توانید از راه باریکی عبور کنید که در سمت چپ دهانه تونل بر اثر عبور و مرور بازدیدکنندگان به وجود آمده است. پس از طی ۲ کیلومتر در این مسیر می توانید از ضلع غربی محوطه به درون آن صعود کنید

 

مسیر سوم: این مسیر دقیقا حکایت نیش و نوش است و اگر از راهپیمایی در مسیری روستایی لذت می برید، ما به شما توصیه می کنیم این راه را انتخاب کنید. کافیست از راه آهن خراسانک به سمت روستای عربلو حرکت کنید و بعد از عبور از داخل روستا، وقتی به یک صخره عظیم رسیدید، از گذرگاه های این صخره خود را به دره و ساحل رود قرانقو برسانید. حالا می توانید از ضلع شمالی وارد قلعه شوید!


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







نويسنده : عباس رییسی | تاريخ : چهار شنبه 16 اسفند 1391برچسب:قلعه ضحاک,قلعه ضحاک هشترود,قلعه حیرت انگیز ضحاک,کاخ ضحاک,قلعه ضحاک عجبشیر,, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» عناوين آخرين مطالب